place
10002, м. Житомир, вул. Гагаріна, 18
phone +38 0412 43 84 67

ІНСПЕКЦІЯ З БЛАГОУСТРОЮ
М. ЖИТОМИРА

keyboard_arrow_up

“Штраф за скидання сміття у невідведених для цього місцях”

КП “Інспекція з благоустрою м. Житомира” Житомирської міської ради ініціювало проведення  рейдів по виявленню та притягненню до адміністративної відповідальності осіб винних в самовільному складуванні побутових відходів на впорядкованих тротуарах міста.  До роботи  заплановано долучити  представників  Національної поліції міста Житомира та спеціалістів управління житлового господарства

НАГОЛОШУЄМО :

що відповідно до вимог Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я від 17.03.2011 № 145:

  « у  разі   застосування   планово-поквартирної   системи збирання  побутових  відходів (пакетний вивіз сміття) споживачі  самостійно  завантажують побутові  відходи  у   сміттєвоз,   що   прибуває   за   графіком. Забороняється  виставляти та складувати побутові відходи за межами присадибної ділянки завчасно (раніше однієї  години)  до  прибуття сміттєвозу».

НАГАДУЄМО :

що відповідно до ст. 152 КУпАП«Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.).