place
10002, м. Житомир, вул. Гагаріна, 18
phone +38 0412 43 84 67

ІНСПЕКЦІЯ З БЛАГОУСТРОЮ
М. ЖИТОМИРА

keyboard_arrow_up

“Стан прибирання прилеглих територій від снігу та льоду”

В ході запроваджених заходів з контролю за станом існуючого благоустрою території міста виявлено, що керівниками об’єктів комерційного призначення, такими як : ТРЦ «Фуршет»; «Олді»; ТРЦ «Глобал»(в районі маркету «Ельдорадо» та місць паркування автотранспорту); ТРЦ «Ярмарок»; ТЦ «ЦУМ»; ТЦ пл. Житній ринок, не організовано належним чином очищення прилеглих та закріплених територій до приміщень від снігу та льоду.

Не своєчасне виконання робіт по очищенню прилеглих територій від снігу та льоду, не виконання протиожиледних заходів, може привести до травмування пішоходів, та спричиняє незручності відвідувачам Ваших закладів.

Враховуючи дану ситуацію нагадуємо керівникам підприємств, установ й організацій, що відповідно до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», типових правил благоустрою населеного пункту затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  № 310 від 27.11.2018:

Одночасно НАГАДУЄМО, що:

Витяг з КУпАП:

Стаття 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів –

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (850 – 1700 грн.).

За період снігопадів в грудні 2018 року  інспекторами лінійного відділу КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради по факту неналежного очищення прилеглих та закріплених територій від снігу та льоду вручено  412  приписів, складено 26  адміністративних протоколів.