place
10002, м. Житомир, вул. Гагаріна, 18
phone +38 0412 43 84 67

ІНСПЕКЦІЯ З БЛАГОУСТРОЮ
М. ЖИТОМИРА

keyboard_arrow_up

Самовільне розміщення оголошень та інших засобів зовнішньої реклами

Одним найбільш розповсюдженим порушенням у сфері благоустрою є самовільне розміщення  об’єктів зовнішньої реклами. Оголошення, плакати, листівки «куплю» «продам» «лікування від алко-нарко залежності» і т.д., як правило, розміщуються безпосередньо на стовпах, деревах, турнікетах та інших об’єктах та елементах благоустрою міста.

З метою впорядкування об’єктів благоустрою, спеціалістами відділу оперативного реагування КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради систематично проводиться  робота по демонтажу самовільних рекламних засобів.

Одночасно інспекторами лінійного відділу проводиться робота по встановленню осіб, відповідальних за самовільне розміщення реклами, та складання відносно останніх протоколів про вчинення адміністративного правопорушення. Так, 02.11.2018 року було знято чергову партію самовільно розміщеної реклами.

Наголошуємо, що на території міста Житомира забороняється вчиняти дії по розміщенню будь-яких рекламних засобів, оголошень, плакатів, листівок, тощо на фасадах будинків, будівель, споруд та їх елементах, парканах, огорожах, стовпах, конструкціях (крім дощок оголошень), деревах, водостічних трубах та інших не відведених для цього місцях.

Особи, причетні до організації та розміщення реклами у невстановлених для цього місцях, несуть відповідальність, встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення, зокрема, статтею 152 Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 850 грн. до 1700грн.).